Hirdesd az igét!

"Ti azért így imádkozzatok..." - Szentesen jártunk

alt

Mintegy nyolcvan presbiter testvér gyűlt össze a Csongrádi Egyházmegyében, hogy találkozzanak, és, hogy megosszák egymással tapasztalataikat az Isten házában.

alt

Juhász András esperes tartotta a nyitó áhítatot, és a tékozló fiú testvérének példáján keresztül erről a tagmondatról beszélt: „Amikor pedig megjött ez a te fiad,…” (Lk 15,30), rámutatva, hogy az idősebb fiú érzései, magatartása milyen tisztán tükröződnek ebben a néhány szóban. Elzárkózása, szeretetlensége nem csupán testvérétől való elhatárolódását, vele szembeni irigységét fejezik ki, hanem apjának is ezt üzeni ez a mondat: ha ő a te fiad, én nem vagyok a fiad. Nem megy ugyan el az atyai háztól, de fiúként még sincs jelen.

alt

Az esemény témája az ima volt, amiről - mint ahogyan Fekete Károly püspök úr előadásában kiemelte - nehéz beszélnünk, hiszen olyannyira személyes.

alt

Nehéz megnyilatkoznunk, kitárulkoznunk, hiszen az ima annyira személyes, annyira intim, mindamellett pedig hitéletünk és hitünk megélésének egyik alappillére. Az élő és személyes kapcsolatunk, beszélgetésünk az Úrjézussal. Ehhez a témakörhöz kapcsolódóan tartott előadást Fekete Károly tiszántúli püspök, és Gilicze Andrásné, a gyülekezet lelkipásztora, és erről tettek bizonyságot a különböző gyülekezetek presbiter testvérei. Sokféle hang, nézőpont, szokás mutatkozott meg, de az ima fontossága és feltétlen szükségessége mindegyikből kiviláglott.

alt

A beszélgetés és a tapasztalatcsere a szeretetvendégség során tovább folytatódott ezen a talán utolsó, nyáriasan meleg napon.

alt

Fotók: Barcza János
A teljes galéria itt érhető el.