Hirdesd az igét!

Presbiteri találkozó Fehérgyarmaton

Mitől jó egy találkozás, egy találkozó hangulata?

Mitől más az öregkeresztanyám pogácsája?

Van a hangulatra, az ízekre recept? A recept csak addig igazít el, hogy miből mennyit, milyen sorrendben. Az összetevők minőségét nem részletezi. A kidolgozás mikéntjét nem instruálja. Veszünk 50 dkg lisztet, hozzáadunk 3 tojássárgáját. Milyen tojás, milyen liszt? A szupermarketben se a tojás, se a tejföl, se a sajt nem olyan, mint az öregkeresztanyámé. És akkor még nem is beszéltünk a sütőről, a régi, zománcos tepsiről, és az öregkeresztanyám titkos tudományáról, amiről nem lehet beszélni. Nem azért, mert szupertitkos, hanem mert nem beszélt róla soha senki, csak mindenki látta, elleste a mozdulatot. A jó hangulat titkát se lehet megfejteni. Vagy van, vagy nincs. Vasárnap, akkor és ott jó hangulat volt Szatmárban. Mint mindig.

alt

A délután Szalay Kont esperes áhítatával kezdődött, aki Nábál és Abigail történetén keresztül tanította hallgatóságát az életbölcsesség útjának megtalálására.

alt

Fekete Károly püspök előadásában a Szentírás újraolvasását, mint a reformáció forrását, és a Krisztusra mutató egyház útját jelölte meg. Ma sem kell mást tennünk, csupán olvasni és hirdetni Isten Igéjét – hangzott az előadásban.

A mátészalkai kertvárosi gyülekezet tagjai, Vadász Sándorék zenei szolgálattal illeszkedtek a beszédek sorába.

alt

A bizonyságtételek hatására mindannyian átgondolhattuk, miként kapcsolódtunk az egyházunkhoz, és milyen mélységű elkötelezettséggel veszünk részt gyülekezetünk életében.

A csoportbeszélgetéseket nem bezártuk, hanem megbeszéltük, hogy legközelebb itt folytatjuk, ahol abbahagytuk.

alt

A fehérgyarmati lelkipásztor, Némedi Gusztáv a házigazda kedvességével és rendkívüli jóhangulatban zárta a találkozót. Köszönjük a biztos hátteret, és a gondoskodást minden fehérgyarmati testvérünknek!

Tóth-Mihala Veronika

A teljes galéria itt tekinthető meg.

Fotók: Barcza János