Hirdesd az igét!

Nagykunsági lelkésztalálkozó

Áron is megvette az alkalmat, aki tehette, hiszen mind gyülekezeteinkben, mind magánéletünkben sűrűek a tavaszi programok. Volt, aki gyerekeivel együtt, volt, aki egyedül, volt, aki Beregfürdőn aludva, volt, aki hazautazva, majd másnap reggel visszatérve tudta megoldani a jelenlétét, volt, aki lelki magasságokból és volt, aki nagy mélységekből érkezett erre az alkalomra.

Jól esett az őszinte érdeklődés, a közvetlenség és az elérhetőség érzése a Püspök úr részéről, s az, hogy volt idő minden számunkra fontos kérdést megvitatni, és megkérdezni az ő véleményét egy-egy hangsúlyos kérdésben. A szelíden és szeretettel koordinált beszélgetések és az igényesen összeállított tematika új információkkal, benyomásokkal töltött el bennünket, mert olyan lelkészkollégákat is hallhattunk véleményt nyilvánítani, vagy akár személyes megnyilvánulásokban megnyilatkozni, akik máskor visszahúzódóbbak és szeretnek a háttérben maradni, vagy egész egyszerűen nem ismertük még meg egymást.

alt

A pénteki nap tematikus beszélgetéseit egy szombat reggeli felemelő különleges liturgiájú, lelkészek számára összeállított úrvacsorás Istentisztelettel koronáztuk meg. Felemelő és erőt adó élmény volt ez mindannyiunk számára, melyben megtapasztaltuk, hogy valóban egyek vagyunk Krisztusban és tovább erősödött az összetartozás érzése bennünk.

Kupai – Szabó Tímea